(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Pikantní vepřové kostky pečené a předem naložené
Potřebné ingredience
středně prorostlá vepřová krkovice
kečup
dijonská hořčice
sojová omáčka
olej
sůl, hrubě mletý pepř
cibule
světlé pivo
Postup přípravy
Krkovičku nakrájíme na kostky cca 3x3 cm, dáme do misky, zakapeme olejem, sojovkou, přidáme kečup a hořčici, opepříme a nejlépe rukama promneme, aby všechny kostky byly obalené. Dáme do lednice a necháme do druhého dne odležet.
Druhý den kostky masa vložíme do pekáčku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a dáme do předehřáté trouby. Až se maso trošku zatáhne, opatrně osolíme, lehce podlejeme pivem a dáme zpět do trouby. Hlídáme, podléváme pivem, seškrabáváme přípečky, pečeme, podléváme. Až jsou kostky měkké, upravíme hustotu vypečené šťávy tak, aby byla středně hustá, posledním podlitím.
Podáváme nejlépe s čerstvých chlebem a zapíjíme pivem.
Posypání čerstvě nastrouhaným křenem rozhodně nic nezkazí
Druhý den kostky masa vložíme do pekáčku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a dáme do předehřáté trouby. Až se maso trošku zatáhne, opatrně osolíme, lehce podlejeme pivem a dáme zpět do trouby. Hlídáme, podléváme pivem, seškrabáváme přípečky, pečeme, podléváme. Až jsou kostky měkké, upravíme hustotu vypečené šťávy tak, aby byla středně hustá, posledním podlitím.
Podáváme nejlépe s čerstvých chlebem a zapíjíme pivem.
Posypání čerstvě nastrouhaným křenem rozhodně nic nezkazí
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé